«Πρώτη φορά» Μικροδιδασκαλία

Πηγή: http://www.davenporttheatrical.com

Τη γνώρισες (ήδη από την Α΄ γυμνασίου), φλερτάρατε (στις πανελλήνιες εξετάσεις), βγήκατε τα ραντεβού σας (για 4 ολόκληρα χρόνια) κι έφτασε η στιγμή (ναι, επιτέλους!) να ολοκληρωθεί η γνωριμία σας…

Την «πρώτη φορά» την περιβάλλουν πάντα μύθοι, περιέργεια, ανασφάλεια και αγωνία. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι από τις σημαντικότερες στιγμές στη ζωή μας και στιγματίζει τη μετέπειτα πορεία μας.

Αν η μεγάλη αυτή στιγμή είναι λίγες μόνο ώρες μακριά για σένα, αν προσπαθείς να μπεις στο κατάλληλο mood, googlαροντας για συμβουλές και σχέδια μαθήματος, τότε διαβάζεις το σωστό άρθρο!

Τι να κάνεις για να τα καταφέρεις; Απλά προσπάθησε και (ξανά)προσπάθησε! Κι όταν έρθει εκείνη η ώρα χαλάρωσε και να απόλαυσε τη μικροδιδασκαλία. Επειδή, όμως, ίσως έχεις βαρεθεί τέτοιου είδους βοήθεια, σου παραθέτω το σχέδιο μαθήματος, το φύλλο εργασίας, το τεστ αξιολόγησης μαθησιακού αποτελέσματος και τη παρουσίαση μου για να έχεις ένα οδηγό. Η (δική μου) μικροδιδασκαλία αφορά τη Φωτοσύνθεση και απευθύνεται στους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου.

Να θυμάσαι, όπως το ποδήλατο, έτσι και η διδασκαλία θέλει πολύ εξάσκηση για να θριαμβεύσεις.

Καλή σου επιτυχία!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *