Τα πρόσθετα στην εκπαιδευτική πρακτική! (Μέρος 2)

        Πηγή (www.steamsummerschool.eu)

Καλησπέρα Αναγνώστη μου! Θυμάσαι την προηγούμενη αποτυχημένη προσπάθεια μου να χρησιμοποιήσω το πρόσθετο «Polls»; Ε, αυτή τη φορά, πρώτα δοκίμασα αν δουλεύει το πρόσθετο που ήθελα (να είναι αναβαθμισμένο και συμβατό με τη πλατφόρμα), και μετά σκέφτηκα πως θα το χρησιμοποιήσω στην εκπαίδευση. Λίγο ανορθόδοξος τρόπος, αλλά τουλάχιστον δεν χρειάστηκε να προσπαθήσω και τρίτη φορά (πολύ σημαντικό για μένα που απογοητεύομαι εύκολα).

Επέλεξα να χρησιμοποιήσω την εφαρμογή «Ultimate Social Icons and Share Plugin». Τι είχα στο μυαλό μου; Να συναντήσουμε την Επιστήμη… στο Facebook!

Φαντάσου, εκεί που μια μέρα συναντάς το Μεγάλο σου Έρωτα στο Facebook (και πέφτεις στα πατώματα γιατί αδιαφορεί για την ύπαρξη σου), ανεβάζοντας ερωτικά τραγούδια για τα like της/του, να μπορούσες στα σχόλια να μοιραζόσασταν με τους φίλους/ες σου τις βιολογικές σας γνώσεις για τις ορμόνες του έρωτα (προσωπικά θα ήθελα και τη συνδρομή των ψυχολογικών γνώσεων, αλλά είμαι Βιολόγος, οπότε προς το παρόν στόχος μου είναι η προώθηση της Βιολογίας στα social media), και όχι αυτοκόλλητα και καρδούλες… Εκεί που είσαι άρρωστος/η και το δημοσιεύεις γιατί βαριέσαι ξαπλωμένος/η στο κρεββάτι, αντί για τα κλασσικά «Ωχ, πάλι αρρώστησες», «Πω ρε φίλε/η..», να ξεκινούσε μια συζήτηση για το πως οι παθογόνοι μικροοργανισμοί εισβάλλουν στον οργανισμό μας.

Το παρόν ιστολόγιο μου έχει δημιουργηθεί με στόχο μικροί και μεγάλοι να γνωρίσουν τον συναρπαστικό κόσμο της γνώσης και της επιστήμης! Το συγκεκριμένο πρόσθετο θα χρησιμοποιηθεί ως πρότυπο για τους μαθητές μου, με στόχο οι μαθητές να προτείνουν εναλλακτικούς τρόπους Επικοινωνίας της Επιστήμης στη σύγχρονη εποχή.Ο απώτερος σκοπό φυσικά, να καταστεί η γνώση ελκυστική για τους ανθρώπους που βαριούνται να διαβάζουν, σε μία εβδομάδα αφιερωμένη στην Επικοινωνία της Επιστήμης.

Όραμα μου: Το ιστολόγιο μου να ταξιδέψει σε όλους τους λογαριασμούς Facebook του κόσμου. Με τη δική σου συνδρομή μπορώ να το πετύχω!

3 comments

    1. Έχετε απόλυτο δίκιο! Είχα ξεχάσει τις πηγές στις εικόνες γενικά (όχι μόνο σε αυτό το άρθρο)… Σας ευχαριστώ για την υπενθύμιση!!!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *